Psyke og Helbred

Psyke og Helbred

Hvad siger din krop

NyhederOprettet af Dorte Trønninge 14 jun, 2016 18:53:19

Noget af det jeg brænder allermest for, er hvad vores krop vil fortælle os hvis vi lytter.

Jeg har det meste af mit liv vidst at der er en sammenhæng. Men bare ikke hvordan.

At tage uddannelsen som psyke, krop- og helbredsterapeut åbnede en hel ny verden for mig. Nu kunne jeg få alle de svar jeg brændte så meget at få.

Hvad betyder det når huden klør?

Hvad betyder det når min tarm larmer?

Hvorfor vågner jeg klokken 4 hver morgen?

Hvorfor er jeg allergisk overfor hunde katte og heste?

Hvorfor har jeg nikkeleksem?

Hvad betyder det når jeg gentagne gange får væske i venstre øre?

Hvorfor er jeg langsynet?

Alt sammen noget jeg havde døjet med i mange år. Helt præcis havde jeg allergi fra jeg var 5 år, irriteret tyktarm fra jeg var 16 år og nikkeleksem fra jeg var 27 år. Øreproblemerne startede for 6 år siden. Og langsynet har jeg været siden jeg var 12 år.

Ingen af delene har jeg mere. Ved at finde årsagen, forløse den og erstatte den med den vertikale pol på det som startede det, har jeg nu ro for larmen.

Jeg vil i dag fortælle jer om min nikkeleksem.

Jeg var startet på nyt job hvor chefen gik fra stille til at råbe og skrige. Flere gange om ugen kom han pludselig farende med spyttet ud af munden, og skreg i vilden sky. Enten skulle der lige ryddes op eller også var han gal over en telefonsamtale. Vi var 4 unge personer, som slet ikke turde sige fra. Det havde vi ikke lært hjemmefra. Så vi fløj op og blev nervøse hver gang. Jeg var 27 år, og havde lige købt nye ørenringe hos en gadehandler. Og dem var der selvfølgelig masser af nikkel i. Væsken begyndte at flyde, og jeg fik lavet en test hos hudlægen. Den viste at jeg havde udviklet så kraftig en nikkelallergi, at jeg også blev påvirket af mad som indeholdt nikkel. Nogen gange var det så slemt, at jeg måtte gå med handsker. Smurte mine hænder ind i alverdens salve som fortyndede huden. Og hvor indlægssedlen indeholdt side op og ned advarsler.

Jeg blev fortalt at det var kronisk, og at jeg skulle lære at leve med det.

På min uddannelse skulle vi gennemgå mindst 25 timers egenterapi. På en af disse besluttede jeg for at finde årsagen til min nikkelallergi.

På det tidspunkt tænkte jeg ikke over hvornår og hvorfor det var startet. Jeg var kun bevidst om, at det var startet kort tid efter min flytning og det nye job.

I egenterapien blev jeg guidet ind i min krop på følelsen. Underbevidstheden fandt selv frem til chefen som råbte, og denne samme følelse blev aktiveret x 10. Min vejrtrækning blev kort, og jeg kunne mærke jeg fik hjertebanken. Var bange.

Ved hjælp af EMDR fik jeg alle de chok forløst som lå i min underbevidsthed. Og der lå mange. Forløsningen skete langsomt, imens jeg mærkede at jeg igen kunne trække vejret og min krop blev mere og mere rolig.

Chefens råben var altid kommet som lyn fra en klar himmel - jeg blev forskrækket. og jeg følte mig handlingslammet og fanget. (jeg var jo medlem af flinkeskolen) - så al energien i min krop var fastlåst med nikkel i ørene. Nu begyndte min krop at reagere voldsomt på nikkel - for jeg var jo samme sted hver dag - og kroppen troede at nikkel var gift. Min krop fortalte mig i virkeligheden bare at jeg skulle se at komme væk i en fart, eller sige fra overfor chefens råben.

Chefen gik på pension, og set i bakspejlet kan jeg godt huske at nikkelallergien ikke var så slem mere. Men helt væk var den ikke.

Det sket i denne ene terapitime. Og jeg har siden kunnet spise alt hvad jeg vil og også begynde at bruge smykker igen.

Det er 8 år siden, og jeg har ikke mærket noget til nikkelallergi siden.

www.psykeoghelbred.dk

  • Kommentarer(0)//blog.psykeoghelbred.dk/#post0